Руските сили са превзели село Бердичи в Донецка област, съобщи руското

...
Руските сили са превзели село Бердичи в Донецка област, съобщи руското
Коментари Харесай

Русия превзе Бердичи и се закрепи в Очеретино

Руските сили са завладяли село Бердичи в Донецка област,  съобщи съветското министерство на защитата, представено от ТАСС.

" Подразделенията на групата войски " Център " вследствие на дейни дейности изцяло освободиха селището Бердичи на Донецката национална република ", съобщи министерството.

Според обявеното, съветските войски са унищожили формированията на 59-та мотострелкова, 42-ра и 47-а механизирани бригади от Въоръжените сили на Украйна и 109-та бригада за защита в регионите на село Калиново, Прогрес, Сокол, Воздвиженка, Новопокровское в Донецка област.

Село Бердичи се намира на сред Авдеевка и Очеретино, което се трансформира в новата цел на съветските сили. Преди войната е имало население от над 250 души.

Както сподели в коментар за организация Интерфакс-Украйна подполковник Назар Волошин , шеф на оперативно-стратегическата група войски " Хортица ", съветските войски са съумели да пробият и да се закрепят в Очеретино в Покровски регион.

Според него обаче регионът, където са били съсредоточени съветските елементи, които са пробили, се обстрелва от украинска артилерия.

" Относно Очеретино. Врагът проби и се укрепи в това населено място. Участъкът, в който се намира съперникът, е под наш огневи надзор " , сподели Волошин. " Вземат се ограничения за извеждането му оттова. Освен това там не престават тежките боеве, само че обстановката е под контрола на частите на украинските въоръжени сили.

Волошин сподели, че въоръжените сили на Украйна са пуснали в деяние спомагателни запаси . Според украинската страна в Покровското и Кураховското направление руснаците са разположили до четири бригади и се пробват да развият нахлуване западно от Авдеевка и Маринка.

" В тези посоки съперникът реализира избрани тактически триумфи , само че не съумя да получи оперативно преимущество ", сподели Волошин. " За да укрепим защитата в тези посоки и да сменяем частите, които са претърпели загуби, преместваме бригади, които са възстановили своята боеспособност. "

Евентуален пробив на съветските войски край Очеретино заплашва прикритието на частите на украинските въоръжени сили, отбраняващи се на юг, покрай село Бердичи. Освен това от Очеретино има по-малко от 15 км до основния път, свързващ Болшая Новоселка и Константиновка през Покровск.
 ISW: Русия предислоцира елементи към Източна Украйна
ISW: Русия предислоцира елементи към Източна Украйна

Москва употребява и вълненията в Грузия за антизападна изразителност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР